back button Hyttedører og dører i i tradisjonell stil
Håndverkskunst
i hver dør.
Rennebu arrow
Rennebu Rennebu
Hver eneste dør er spesialtilpasset og snekret kun for denne hytta. Det har gitt en unik atmosfære som får eieren til å bo på fjellet hele året.
Den laftete hytta står på Nerskogen og ble opprinnelig bygget for salg i 2006, men så ble den så fin at Anders Nonstad fra Røyken ville ha den selv. Nå bor han mer på hytta i Trøndelag enn i huset på Østlandet, og han mener det er innerdørene som gir hytta sjel.
tradisjon
slide
slide
slide
slide
slide
slide
next slide
1 / 6

Fokus på kvalitet og tidløshet

– De aldringsmalte dørene bryter med de ubehandlede veggene, og er en detalj som er veldig viktig for helheten, sier Nonstad. Det er Rennebu Dører som er arkitekten bak og hver eneste dør og omramming er laget med flid.

– Det er noe ekstra når du kjenner at det er skikkelig håndverk, hevder Nonstad. Det hever standarden betraktelig, og hver eneste dør er et stykke ekte håndverkskunst. Det gjelder også sengene i hytta som er spesiallaget i samme kvalitet som dørene.

”Å kopiere det gamle, blir aldri feil.”
Olav Hårstad, Rennebu Dører

Lunt og lekkert med tradisjonell ytterdør

– Ytterdøren har fiskebeinsmønster, og også den er laget i heltre furu. Den kan ikke sammenlignes med masseproduserte dører, mener Nonstad. Det er et spill i døra som gjør den annerledes og med garasjeport i samme kvalitet skjønner du fort at ingen ting er tilfeldig her på toppen av det værharde fjellet. Garasjeporten er laget etter mål, og er skreddersydd akkurat slik Anders ønsket den.

Liten kostnad - stor effekt
Håndtak og hengsler i smijern gir et ekstra sjarmerende inntrykk. Det er opp til deg å velge hvilken stil du ønsker.
tradisjon

Solid klokketårn

For å få en siste finish på hytta, har Anders satt på et klokketårn. Også det er håndlaget av Rennebu Dører.

– Jeg har ikke klokke i tårnet, og det skal jeg ikke ha heller. Målet er å gjøre hytta estetisk penere når du ser den sammen med pipa i naturstein, forteller Nonstad.

I ett med naturen

Anders Nonstad har funnet roen på fjellet. Her er det fredelig og flott, han har panorama utsikt og herfra kan han jakte på både elg og rype. Anders er veldig fornøyd med å ha bygget noe varig av naturlige materialer. De solide materialene han har valgt til hytta, vil garantert komme flere generasjoner til gode.

Hytte på fjellet, ved sjøen eller på landet?
Beliggenheten har mye å si for hvilken dør du bør velge. Ved sjøen må du ta hensyn til den fuktige luften, mens på fjellet bør du tenke på isolasjon mot vinterkulden.

Hvordan velge riktig ytterdør?

Det er noen ting det er viktig å tenke over før du velger ny dør:

1. Hvor skal døren brukes?
2. Hvordan er forholdene bak døren?
3. Hvilken stil har husets fasade?
4. Hvilken farge skal ytterdøren ha?
5. Hvordan er klimaet der du bor?

Vi hjelper deg gjerne å finne ut hva som er riktig dør for deg!

Ta kontakt, så hjelper vi deg å velge.