back button Klassiske dører til bygårder og hus
Falt for den håndlagde
kvaliteten.
Rennebu arrow
Rennebu Rennebu
I Jomfrubråtveien 39 i Oslo ligger en klassisk generasjonsbolig som får folk til å stoppe opp. Her er helheten ivaretatt ned til minste detalj, og inngangspartiet er prikken over i-en.

Sammen med eldstedatteren og kona har Sverre-Dag Baastad brukt to og et halvt år på å totalrenovere huset som har vært i familien siden 1951. De oppdaget Rennebu Dører på en hyttemesse og falt for den håndlagde kvaliteten.

– Alt de viste på messen virket veldig solid og ordentlig, og vi hadde allerede jobbet med et annet håndverksfirma fra Rennebu, så vi var trygge på at de ville levere beste kvalitet, sier Baastad.

tradisjon
slide
slide
slide
next slide
1 / 3

Verdens vakreste innerdør er skreddersydd

Inne i huset har både 1. og 2. etasje gjennomgått omfattende renovering, og de hvitmalte dørene, gerikt og fotklosser er levert av Rennebu Dører. De doble innerdørene med glass og sprosser matcher ytterdøren og på grunn av ulik takhøyde i etasjene fikk de laget dører i ulike størrelser.

– Det var selvfølgelig ikke noe problem for Rennebu Dører. De håndlager hver eneste dør, uansett, sier Baastad. Til sammen bestilte vi 11 innerdører og to ytterdører, samt de flotte høye fotklossene og gerikt rundt dørene. Det vi er mest fornøyde med i ettertid er helheten og hvordan alt står i stil. Vil du ha kvalitet, er det ingen tvil. Ta kontakt med noen som kan sitt håndverk, sier Baastad.

”Ytterdøren er så tykk at jeg måtte tilbake til de som leverte dørhåndtaket to ganger for å få lang nok "pinne" (den pinnen som holder dørhåndtakene sammen. Standard lengde på pinnen er 9 cm, vi måtte ha 14 cm!!! for at det skulle passe.”
Ingunn Marie Baastad sin blogg

Inngangsparti vi er stolte av

Den idylliske beliggenheten med utsikt over Oslofjorden er huset verdig, og med den innsatsen familien har gjort, vil slekten ha glede av å ønske velkommen med solide dører i heltre i generasjoner.

– Etter å ha lagt så mye arbeid i oppussingen, er det morsomt når folk legger merke til huset vårt. Vi er spesielt stolte over inngangspartiet og de sorte matte ytterdørene gir en ekstra flott fasade, konstaterer Baastad.

Ekte håndverk blir litt annerledes

Huset er fra 1924 og har vært pusset opp åtte – ni ganger tidligere, men aldri så grundig som nå, forteller Baastad.

– Vi bestilte først de 2-fløyede ytterdørene med snøkrystaller i glasset og nydelige sprosser. Det var selvfølgelig ikke en dør de hadde på lager. Vi ga dem en skisse på hva viønsket oss og satte dem i kontakt med glassmesteren som kunne levere glasset vi hadde sett oss ut. Deretter fikk vi tilbake et forslag på hvordan Rennebu Dører ville lage døra, og det var veldig bra, sier Baastad. Og resultatet ble enda bedre! smiler an fornøyd.

Klassiske ytterdører med sprosser og glass egner seg godt på store hus og i bygårder. En klassisk dør lager vi i heltre furu og maler, beiser eller lakker etter ditt ønske. Finishen gjør vi i samarbeider med både smed og glassmester for å sikre beste kvalitet.

Hvordan velge riktig ytterdør?

Det er noen ting det er viktig å tenke over før du velger ny dør:

1. Hvor skal døren brukes?
2. Hvordan er forholdene bak døren?
3. Hvilken stil har husets fasade?
4. Hvilken farge skal ytterdøren ha?
5. Hvordan er klimaet der du bor?

Vi hjelper deg gjerne å finne ut hva som er riktig dør for deg!

Ta kontakt, så hjelper vi deg å velge.